Lapptäcket

Jag visste att Niklas Wrångberg hade den här boken i sig. Det gällde ju bara att få grabbhalvan att fatta det. ”Okej då, jag försöker väl”, sade han när jag tjatat hål i huvudet på honom. Han gräver alltid där han står, vare sig det gäller den lokala rock’n’rollen som i ”Håll käft!”, de samtidsarkeologiska utflykterna ”Nostalgisk återblick från Tjust” eller ”K-spaning i Tjust” eller utgivning av andra lokalpatriotiska hembygdsälskares böcker. Nu grävde han ännu närmare. I sig själv.
Niklas Wrångberg berättar om sitt liv i ”Lapptäcket”. Vi gör honom sällskap på en resa med drömmar om seriehjältar och Duran Duran. Låter honom ta oss tillbaka till när han var sex år och hans mamma dog. Åka med på pappas fylle irrfärder. Glida med på trippen in i vuxenvärlden. Läsa om hur han kryssade sig fram till att bli en grabb i en vuxen mans kropp. Höra hur han ständigt åker tur och retur på populärkulturtåget.
Det är en resa genom ett liv som är skratt, tårar, besvikelse, lycka, sorg, tvivel, ångest och en kreativitet som fanimej är genial. Det är en resa som börjar i byn Stångeland utanför Gamleby. Följ med, vet jag!

Stefan Johansson / Författare, journalist 

Storpocket 
226 sidor
180 x 140 mm
Utgivning: 2014
Position Förlag
Författare, form och idé: Niklas Wrångberg
ISBN: 9789198171815

BESTÄLL PÅ BOKUS