Nattugglan

DET HÄR ÄR FEMTE DELEN I SANKTA GERTRUDSERIEN

fem år har gått sedan 2016. Året då flera bestialiska mord utfördes i Västerviks kommun. Flera mörka hemligheter uppdagades och mitt i den mörka våldsspiralen, stod journalisten Mårten Ulvström och hans sambo Hanna, som t illsammans med polisen i Västervik, sjönk allt djupare ner i mörkrets ondskefulla värld. Alla dåd hade en koppling till det gamla sinnessjukhuset Sankta Gertrud i Västervik eller i närheten av platsen där mentalsjukhuset en gång hade legat. Idag är det ett naturskönt område som kallas för Gertrudsvik.

Nu är det vinter och 2022. En pandemi sprider sig över världen. Mårten jobbar som radiopratare i P4 Radio Kalmars populära nattprogram ”Nattugglan”. En mystisk lyssnare ringer in i direktsändning flera gånger. Varje gång verkar någon bli mördad efteråt. En person med samma namn som inringaren har önskat en låt till. Är det mördaren själv som ringer till radio studion eller känner personen mördaren? På Kalmars konstmuseum pågår en modern recycleutställning med l ovande och unga konstnärer från Kalmar län. Ett av konstobjekten är döpt till ”Svindressen”, en kavaj som är ihopsydd av olika grishudar. Det visar sig att kavajen även innehåller en bit människohud. Hud från en försvunnen flicka från Västervik. Polisen börjar j akten på en mördare som mer än gärna vill visa upp sina offer offentligt. Gärna som konst-föremål. Vad driver mördaren? Vad har den för motiv? Varför gör den offentlig konst av sina offer? Varför har konstnären tagit sitt namn från en flicka, som blev våldtagen och senare dog på Sankta Gertruds sjukhus, i Västervik, 1951?

Mårten har lovat sin sambo Hanna att inte fördjupa sig i några fler ondskefulla historier kring Sankta Gertruds sjukhus. Men när hans farfars sadistiska gärningar från 1950-talet gör sig påminda, kan han inte längre hålla avstånd till det som pågår. Åter igen dras Mårten med i en lömsk mördarjakt i ett kallt och vintrigt Västervik.  

Det här är Niklas Wrångbergs fristående fortsättning på sankta gertrudserien och journalisten Mårten Ulvström i Västervik. det är den femte boken i serien. 

Inbunden
Serie (del 5)
232 sidor, 212 x 142 mm
Utgivning: 2022
Wrångberg Publishing
ISBN: 9789151942995

BESTÄLL PÅ BOKUS

STORYTEL
NEXTORY
BOOKBEAT