Spanare Spender & Mysteriet med Kyrktornet

Hans namn är Spanare Spender. Hans främsta mål är att söka upp allt onaturligt i Västerviks stad och lösa dess mysterier. Han ser sådant som andra inte ser. Ibland ska han sätta ett vresigt troll på plats eller leda ett vilset spöke på rätt väg. Spanare Spenders hemliga högkvarter ligger högst upp i det gamla vattentornet på Kattkulleberget. Där är hans spök-teleprinter uppkopplad mot oändligheten. Den knattrar hela tiden med meddelanden om allt från knäppa och förvirrade vättar, till vilsna och elaka andar.

Tillsammans med sina hjälpredor Molly och G kompletterar de varandra med att lösa mysterierna om de som tillhör en annan värld. De som går under många namn och antar många former i Västerviks stad. De flesta väsen är ju bara snälla, men det finns ju de som är förföriska, äckliga och farliga. Och det är de som Spanare Spender, Molly och G försöker stoppa.

I detta äventyr har någon stulit Mollys iller Fiffi-Fin och det visar sig inte vara vem som helst. I jakten får Molly och Spender träffa både häxor, cykloper, maror, svartalfer, pratande stegar och ilskna spöken. Men också akta sig för elaka besvärjelser, översvämningar och ondskefulla gastar i Västerviks stad. Spanare Spender är utrustad med många tekniska spökprylar, men nu står han inför en utmaning han aldrig upplevt tidigare. 

Inbunden
68 sidor
256 x 205 mm
Utgivning: 2014
Position Förlag
Författare: Niklas Wrångberg & Tobias Ahlstedt
Illustratör: Linda Siewert
ISBN: 9789198171822

BESTÄLL PÅ BOKUS